A Szövetség megalakulása

A Magyar Gumiabroncs Szövetség 2011. augusztus 26-n alakult meg az Ibis Hotel Váci úti Hoteljében, amit azóta lebontottak. A HTA tagszervezetek képviselőinek egyhangú döntésével jött létre a Szövetség, és első elnökének Urbán Pétert, a Bridgestone cégvezetőjét választották meg. Az eseményről készült képeket itt tekintheti meg. A szervezetet a Fővárosi Bíróság 2011. október 18-n jegyezte be 14619. sorszámmal.


A HTA megalakulásának bejelentése


A HTA megalakulását 2011. november 10-n délután nagyszabású nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be mind a szakmai közönségnek, mind a szélesebb publikumnak. Ezen az eseményen részt vett az ETRMA főtitkára, Fazilet Cinaralp asszony, és a HTA elnökségének, és tagszervezeteinek több tagja a hazai vezető médiumok képviselői mellett. A sajtót Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkárasszonya, Urbán Péter, a HTA elnöke, és Morenth Péter, a HTA ügyvezető elnöke tájékoztatta.

A Szövetség a létrejöttét aznap este nagyszabású díszvacsorával ünnepelte a Budapest Marriott Hotelben. Az est díszvendége Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár volt Patrick Lepercg, az ETRMA elnöke mellett. Mind ők, mind a HTA elnöke, Urbán Péter rövid beszédben üdvözölte a megjelent majd 100 vendéget. Az elhangzott beszédeket itt olvashatja el. Az eseményről fotók és videó összefoglaló készült, amiket a linkekre kattintva tekinthet meg.