A SZÖVETSÉG MEGALAKULÁSA

A Magyar Gumiabroncs Szövetség 2011. augusztus 26-n alakult meg az azóta lebontott Ibis Hotel Váci úti épületében. A HTA tagszervezetek képviselőinek egyhangú döntésével jött létre a Szövetség, és első elnökének Urbán Pétert, a Bridgestone cégvezetőjét választották meg. Az eseményről készült képeket itt tekintheti meg.

Az alapító tagok (készült az alapítás napján)
hátsó sor balról jobbra: Kolejanisz Márk (ügyvéd), Tokaji Vilmos (Continental), Bakonyi Tamás
(Vredestein), Buczkó Gergely (Pirelli), John Young (Michelin), Váradi József (tanácsadó), álló sor
Morenth Péter (kijelölt ügyvezető), Urbán Péter (Bridgestone), Rábai Dániel (Continental), Lee Sang Il
(Hankook), Choi Young Su (Hankook), Orosz József (Michelin)

Az alakuló ülés, balról jobbra: Kolejanisz Márk (ügyvéd), Morenth Péter (kijelölt ügyvezető), John Young (Michelin), Orosz József (Michelin), Choi Young Su (Hankook), Lee Sang Il (Hankook), Tokaji Vilmos (Continental), Rábai Dániel (Continental), Urbán Péter (Bridgestone), Bakonyi Tamás (Vredestein), Buczkó Gergely (Pirelli), Váradi József (tanácsadó)

A HTA MEGALAKULÁSÁNAK BEJELENTÉSE

A HTA megalakulását 2011. november 10-n délután nagyszabású nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be mind a szakmai közönségnek, mind a szélesebb publikumnak. Ezen az eseményen részt vett az ETRMA főtitkára, Fazilet Cinaralp asszony, és a HTA elnökségének, és tagszervezeteinek több tagja a hazai vezető médiumok képviselői mellett. A sajtót Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkárasszonya, Urbán Péter, a HTA elnöke, és Morenth Péter, a HTA ügyvezető elnöke tájékoztatta.

A Szövetség a létrejöttét aznap este nagyszabású díszvacsorával ünnepelte a Budapest Marriott Hotelben. Az est díszvendége Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár volt Patrick Lepercg, az ETRMA elnöke mellett. Mind ők, mind a HTA elnöke, Urbán Péter rövid beszédben üdvözölte a megjelent majd 100 vendéget. Az elhangzott beszédeket itt olvashatja el. Az eseményről fotók és videó összefoglaló készült.

NEMZETKÖZI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÉS DÍSZVACSORA

Budapest Marriott Hotel, 2011. november 10.